Veelgestelde vragen over onze producten en diensten

Veelgestelde vragen – FAQ

Heeft u een afspraak nodig?

Gebruik de zoekfunctie voor vestigingen en boek uw gewenste afspraak online bij uw bandenspecialist naar keuze of maak direct telefonisch een afspraak. Voor sommige leasemaatschappijen is het verplicht om via de eigen kanalen of online agenda te boeken! Informeer ernaar bij uw leasemaatschappij of fleetowner.

 

Hoe kan ik goed voor mijn banden zorgen?

Bandenspanning

Controleer elke maand de luchtdruk in uw banden. Te lage bandenspanning kan leiden tot bandenschade, verminderde rijstabiliteit, meer slijtage, langere remafstanden en een hoger brandstofverbruik. De bandenspanning mag alleen worden gecontroleerd als de band koud is. De juiste bandenspanning voor uw auto vindt u terug in het instructieboekje of op een sticker aan de binnenkant van de tankklep, zonneklep of deur.

Schade

Vaak geraken banden onopgemerkt, al dan niet zichtbaar, beschadigd. Check daarom regelmatig de staat van uw banden. Als u eventuele schade vermoedt, laat dan zo spoedig mogelijk uw banden door een bandenspecialist controleren. Schade kan leiden tot een klapband, een lekke band, meer slijtage en/of verminderde rijstabiliteit.

Overbelasting

Uw banden zijn bestand tegen een bepaalde belasting. Dit wordt in de bandenmaat weergegeven door de laadindex. Het maximaal toegelaten gewicht vindt u terug in het instructieboekje van uw auto. Overbelasting van uw voertuig kan uw banden onherstelbaar beschadigen en tot zeer gevaarlijke rijomstandigheden leiden.

 

Wanneer moet ik overstappen op winter- of zomerbanden?

De eigenschappen van winterbanden komen tot hun recht bij temperaturen onder de 7 graden °C. Bij hoge temperaturen kent de winterband een hogere slijtage en langere remweg. Daarom adviseren we om de banden te wisselen in oktober en april.

Om lange wachttijden tijdens de wisselperiodes te vermijden kan u best in september al een datum reserveren bij uw bandenspecialist.

 

Heeft u andere vragen, mail of bel dan even met onze vestigingen of specialisten. Wij helpen u graag!